Innostavia tavoitteita

elokuu 8, 2013 at 3:39 pm Jätä kommentti

Törmäsin useampaan blogitekstiin työn mielekkyydestä tai sen puutteesta ja mietin, mikä tekee omasta työstä mielekästä. Useinhan työpäivä koostuu irrallisista ToDo-listan tehtävistä, jotka pitää vain tehdä, jottei joudu selittelemään toisille tekemättömiä töitä tai venähtäneitä aikatauluja.

Jossakin tekstissä käskettiin miettimään, mikä on itselle tavoittelemisen arvoista ja tärkeää. Mikä on se juttu, joka motivoi päivittäiseen työntekoon?

Joku voisi näitä pohtiessaan keksiä itselleen uuden inspiroivan uran; minä löysin taas uutta käyttöä PostIt-lapuille.

Tavallisesti työlistallani lukee liuta projektien nimiä ja niihin liittyviä tehtäviä (lue raportti X, kirjoita dokumenttia Y, päivitä nettisivu Z). Nyt päätin kääntää asian ylösalaisin ja miettiä, mikä minusta on työssäni tärkeää ja tavoittelemisen arvoista. Ensimmäiselle PostIt-lapulle kirjoitin, mitä haluan saada tämän työpäivän aikaan. Ei siis tehtäviä vaan itselle tärkeitä tavoitteita: siirrä omaa osaamista aiheesta A toisille (kirjoittamalla siitä dokumenttiin Y). Ja, aivan oikein, samat tehtävät päätyivät lopulta myös sille lapulle, mutta niihin tuli mielekäs muoto ja niiden tekemiseen löytyi uusi into.

Toiselle PostIt-lapulle kirjoitin, mitä tavoitteita minulla on loppuvuodelle. Siihen lapulle nousi myös asioita, joita aiemmilla työlistoilla ei ollut ja jotka eivät liity mihinkään projektiin. Huomasin kuitenkin, että niille asioille on järjestettävä aikaa, jotta mielekkyys säilyy.

Mitä tärkeää sinä haluaisit saada aikaan?

Mainokset

Entry filed under: koettua. Tags: , .

Vaivan arvoista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kategoriat


%d bloggers like this: